Nyhedsmail

Modtag automatisk nyheder direkte i din indbakke. Du kan når som helst af- og tilmelde dig som abonnent. Du tilmelder dig på denne side og vil derefter modtage en mail, som du skal bekræfte, før dit abonnement er oprettet. 

Sæt Covid-19 på samarbejdsudvalgets dagsorden nu!

Smittekæder, flokimmunitet og mørketal er er blot nogle af de nye begreber, vi har lært at forholde os til de sidste par måneder. Skal vi være flokimmune eller helt bekæmpe Coronavirus/Covid-19? Intet er sikkert, bortset fra at vi nu ved, at arbejdspladserne stille og roligt åbner. Det stiller en række spørgsmål i forhold til den enkelte medarbejders sikkerhed og trivsel. Vi har talt med 2 virksomheder, der har holdt åbent gennem hele perioden.
Sæt Covid-19 på samarbejdsudvalgets dagsorden nu!
Mød lavprisbyggemarkedet Jem & fix
Mød blikkenslagervirksomheden Christoffersen & Knudsen

Nyt dialogspil sætter liv i virksomheders samarbejde

Nyhedsmail fra Samarbejdsnævnet

Blikkenslagervirksomheden Christoffersen & Knudsens samarbejdsudvalg har afprøvet et nyudviklet dialogspil, som kan sætte rammer for nyt liv i deres arbejde. Det blev til en spændende proces, hvor samarbejdsudvalget med stor entusiasme fik nedsat en række underudvalg til at arbejde med nogle politikker og trivsel på arbejdspladsen. Dialogspillet sætter gang i samarbejdsprocesserne, giver en god trivsel og forbedrer konkurrenceevnen.

Undgå seksuelt krænkende adfærd på arbejdspladsen

5. februar 2019

Mobning og krænkende adfærd er nært forbundne. Når krænkende adfærd bliver til gentagne handlinger, udvikler det sig til mobning. Det giver sygdom og koster kassen for virksomhederne. De enkelte samarbejdsudvalg bør indføre politikker og handleplaner for seksuelt krænkende adfærd, mener forskeren.

Læs interviewet med arbejdslivsforsker Mille Mortensen

Case: Forebyggelse af seksuel chikane hos Dansk Flygtningehjælp

5. februar 2019

Samarbejdsnævnet har besøgt Dansk Flygtningehjælp for at høre, hvordan de forebygger og håndterer sager om seksuel chikane og seksuelle overgreb.

Læs case: Sådan håndterer Dansk Flygtningehjælp seksuel chikane

Udvikling af trivsel og psykisk arbejdsmiljø i fremtidens samarbejdsudvalg

4. november 2018

En ny rapport fra Team Arbejdsliv viser, hvordan samarbejdskonsulenterne og de lokale samarbejdsudvalg kan fremme udviklingen af trivsel og psykisk arbejdsmiljø på virksomhederne. Rapporten viser 11 konkrete anbefalinger, her præsenteret i kort form.
Læs mere om Team Arbejdsliv rapport
Læs formand og næstformand i Samarbejdsnævnet DA-LO's udtalelser om trivsel og psykisk arbejdsmiljø

Tema om samarbejde og inklusion: BC Hospitality Group byder alle velkommen

23. august 2018

Bella Center Hospitality Group arbejder aktivt på at få en samarbejdskultur til at fungere på alle mulige områder i hverdagen. På den måde kan gruppen skabe arbejdsglæde og drage fordel af dens mange centrale faciliteter og kulturelt sammensatte medarbejderskare indenfor hotel og konference. Læs også om gruppens deltagelse i Copenhagen Pride og om Empatisk arbejdsmarked.
Læs de fire artikler hér

Sådan behandler Samarbejdsnævnet DA-LO dine persondata

- oplysningspligt i forbindelse med EU's nye Persondataforordning af 25. maj 2018

Den 25. maj 2018 træder EU's persondataforordning i kraft og i den forbindelse er Samarbejdsnævnet DA-LO forpligtiget til at oplyse, hvilke persondataoplysninger vi gemmer om vores brugere, og hvad vi bruger dem til. 

Læs om Samarbejdsnævnet DA-LO's håndtering af persondata hér

Social Kapital i mejeriindustrien

22. november 2017

Arla Foods, Gjesing Mejeri har gennem 3 år deltaget i forskningsprojektet "Udvikling og fastholdelse af Social Kapital." Formålet med projektet er kort fortalt at fremme effektiviteten og arbejdsglæden. Projektet viser, at der bl.a. er et uforløst potentiale i at dyrke samarbejdet mellem forskellige afdelinger i en virksomhed. 

Læs om casen fra Arla Foods, Gjesing Mejeri: Det er medarbejderne, der driver det
Læs artiklen om forskningsprojektet: Social kapital er kollektiv selvtillid

OKNygaard: Fra "inviterede" til engagerede

29. juni 2017

Anlægsgartnervirksomheden OKNygaard har arbejdet målrettet på at give deres samarbejdsudvalg mere luft under vingerne. Det er sket i samarbejde med Samarbejdsnævnet DA-LO's samarbejdskonsulenter. Der er kommet styr på målsætninger og arbejdsgange. Men mest af alt har virksomheden fået gennemført et rolleskift, så alle påtager sig et ansvar. 
Læs: OKNygaard Fra inviterede til engagerede hér

Læs tema: Sådan håndterer TDC og ISS integration af flygtninge

23. januar 2017

TDC startede i 2016 med deres første IGU-elever. HSU er omdrejningspunktet for initiativ og styring af IGU-indsatsen og sikrer en bred forståelse for ordningen. Men IGU er ikke det første eller eneste initiativ til integration af flygtninge på det danske arbejdsmarked. ISS Jobudvikling har gennem 20 år haft initiativer som 2. aktør på området. Læs IGU-temaet hér

IKEA: ”SU er medarbejdernes og ledelsens forlængede arm”

10. januar 2017

IKEA er en virksomhed, som altid har satset stærkt på samarbejdsområdet. Få inspiration fra deres nyere arbejde med work-life balance, medarbejderdefineret efteruddannelse og håndtering af ”piv og gnäll” i forandringsprocesser. Læs desuden om IKEA's værdier som pejlemærker for handling i hverdagen. Læs hele artiklen hér

Samarbejdsnævnet DA-LO lancerer ny hjemmeside

15. juni 2016

Hidtil har du modtaget Samarbejdsnævnets trykte årsrapport med artikler og nyheder. Men nu er nævnet gået digitalt. Læs mere hér.