Entreprenørvirksomheden CG Jensen: Invitér til dialog

Entreprenørvirksomheden CG Jensen satser på en god dialog med de unge. Lærlingekoordinator og arbejdsformænd arbejder tæt samme om at skabe rammer for at lærlingene bliver hørt. CG Jensen mener, at den tid, de bruger på at give medbestemmelse via dialog kommer rigtig godt igen. Lærlingene bliver mere selvkørende og kommer selv med forslag til indretning af arbejdsdagen. I sidste ende giver den tætte dialog en bedre produktivitet og større arbejdsglæde. Det viser sig bl.a. ved, at virksomheden kan holde på de fleste lærlingen efter endt uddannelse. 
Se og hør historien om den gode dialog hos CG Jensen. Mød lærling Frederik Jensen, lærlingeansvarlig Mette Bach Christensen og formand Rolf Karlsson. Varighed: 7 min.

Læs mere om: Invitér til dialog

Tag godt imod jeres nye medarbejder

Dialog med respekt for de unge medarbejderes og deres viden, normer og baggrund er alfa og omega for en god fastholdelse på arbejdspladsen. Nedenfor kan du læse mere og downloade one-pageren med Arbejdsmliørådets fem anbefalinger.

Indflydelse i arbejdet

Indflydelseshjulet er et redskab, som ledere og medarbejdere kan bruge som udgangspunkt for en dialog om, hvorvidt medarbejderne har nok indflydelse i deres arbejde, og om de har indflydelse på de rigtige ting. Læs mere hos Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Unges arbejdsmiljø og helbred

En god modtagelse er med til at sikre fastholdelse af nye medarbejdere, og at man som ny kommer hurtigere ind i opgaverne. Når man er med i fællesskabet på arbejdspladsen øger det trivslen og risikoen for ulykker bliver mindre. Websitet indeholder gode råd til modtagelse af unge, modtagelse af udenlandske arbejdere, tjekliste og "hvad siger loven?". Udgivet af BFA, Byg og Anlæg.